Στη μερική απασχόληση ολόκληρος ο ιδιωτικός τομέας για έξι (6) μήνες!!
Στη μερική απασχόληση ολόκληρος ο ιδιωτικός τομέας για έξι (6) μήνες!!
Πρωτοφανής διάταξη στη νέα ΠΝΠ (άρθρο 9)! Προβλέπει: ●Εργασία 2 εβδομάδες τον μήνα ●Δραστική μείωση των αποδοχών ●Μονομερή επιβολή του μέτρου από τον εργοδότη! Καθήκον όλων μας να πληροφορηθεί ο λαός την αλήθεια! Τη μερική απασχόληση σε όλες τις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα επέλεξε να δώσει ως δυνατότητα η τελευταία Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που δημοσιεύτηκε χτες (ΦΕΚ Α’ 68/20-3-2020).23-03-2020-06:400Κοινοποίηση στο FacebookΚάντε Tweet στο Twitter
Πρωτοφανής διάταξη στη νέα ΠΝΠ (άρθρο 9)!
Πρωτοφανής διάταξη στη νέα ΠΝΠ (άρθρο 9)!
Προβλέπει:
●Εργασία 2 εβδομάδες τον μήνα
●Δραστική μείωση των αποδοχών
●Μονομερή επιβολή του μέτρου από τον εργοδότη!
Καθήκον όλων μας να πληροφορηθεί ο λαός την αλήθεια!
Τη μερική απασχόληση σε όλες τις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα επέλεξε να δώσει ως δυνατότητα η τελευταία Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που δημοσιεύτηκε χτες (ΦΕΚ Α’ 68/20-3-2020).
Στο άρθρο 9 προσφέρει τη δυνατότητα σε όλες τις λειτουργούσες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα να απασχολούν τους εργαζομένους με το καθεστώς της μερικής απασχόλησης.
Πιο συγκεκριμένα οι εργοδότες δύνανται:
α)να επιβάλλουν εργασία δύο (2) εβδομάδων τον μήνα στους εργαζομένους,
β)να καταβάλουν την αντίστοιχη μείωση των αποδοχών τους και
γ)να επιβάλλουν μονομερώς το μέτρο αυτό της μερικής απασχόλησης.
Παραθέτουμε την πρωτοφανή στα εργασιακά χρονικά τού σύγχρονου κοινοβουλευτισμού αυτή διάταξη, χωρίς κανένα άλλο σχόλιο.
Ιδού η διάταξη
«Άρθρο ένατο
Λειτουργία επιχειρήσεων με προσωπικό ασφαλούς λειτουργίας
1. Στο πλαίσιο των έκτακτων και προσωρινών μέτρων στην αγορά εργασίας για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, και πάντως για χρονικό διάστημα που δεν μπορεί να υπερβαίνει τους έξι (6) μήνες από την έναρξη ισχύος της παρούσας, o εργοδότης δύναται, με απόφασή του, να ορίζει προσωπικό ασφαλούς λειτουργίας της επιχείρησης ως εξής:
α) Κάθε εργαζόμενος μπορεί να απασχολείται κατ’ ελάχιστο δύο (2) εβδομάδες με περίοδο αναφοράς τον μήνα, συνεχόμενα ή διακεκομμένα,
β) Ο ανωτέρω τρόπος οργάνωσης της εργασίας γίνεται ανά εβδομάδα και εντάσσεται σε αυτόν τουλάχιστον το 50% του προσωπικού της επιχείρησης,
γ) Εργοδότης που θα εφαρμόσει αυτόν τον τρόπο οργάνωσης της εργασίας υποχρεούται να διατηρήσει τον ίδιο αριθμό εργαζομένων που απασχολούνταν κατά την έναρξη εφαρμογής του.
2. Στο τέλος κάθε μήνα o εργοδότης υποχρεούται να δηλώνει την εφαρμογή του ανωτέρω τρόπου εργασίας σε ειδικό έντυπο στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.
3. Με απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ρυθμίζεται κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή του παρόντος.».
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια